Shinen op de Walk of Fame in Hollywood?

Tijdens mijn rondreis in Amerika jaren geleden deden we onder andere Los Angeles aan, een megastad van jewelste, waar zo immens veel te doen is dat je er weken kunt ronddwalen. Tijdens onze tour hadden we daar de tijd niet voor, maar uiteraard hebben we wel een bezoekje gebracht aan de bekende Hollywood Walk of Fame.

In dit bekende stukje Hollywood wat zich gedeeltelijk bevindt op Hollywood Avenue en Vine Street vind je honderden gekleurde tegels met daarin een rode ster met gouden randje. Deze tegels zijn daar neergelegd ter ere van bekende wereldsterren uit de entertainmentwereld. Zo kun je denken aan bekende acteurs en muzikanten, maar ook mensen uit de theaterwereld of personen van achter de schermen zoals Steven Spielberg.

Aan het kleine logo in de tegel kun je zien waar de artiest bekend van is
Aan het kleine logo in de tegel kun je zien waar de ‘artiest’ bekend van is

Naast deze duizenden tegels is er ook een gedeelte te vinden van ‘tegels’ die gemaakt zijn door de sterren zelf. Er zijn persoonlijke boodschappen geschreven in nat cement en vaak zijn er ook nog handafdrukken of zelfs een voetafdruk achtergelaten, waarna deze uiteraard opgedroogd zijn. Niet heel impressive misschien, maar wel leuk om even rond te dwalen en te kijken wat voor berichten de sterren hebben geschreven en natuurlijk om te checken wie je wel en niet kent.

Walk of Fame
Het is ook één grote look-a-like-show van bekenden daar trouwens. In Hollywood vind je namelijk het grote geld, de American Dream en natuurlijk veel toeristen. Op de Walk of Fame vind je dan ook tientallen Spidermans, tig Johny Depps en allerlei golddiggers die voor wat dollars met je op de foto gaan, je van alles aan willen smeren of hopen om ontdekt te worden in deze magische wereld.

Hi Johny's
Hi Johny’s

Om de paar meter staat er iemand te zingen of er wordt een klein show’tje gegeven, alles voor de dollars. Ondertussen rijden er tientallen tourbussen rond, maar je kijkt je ogen ook uit aan al het geld wat er wordt gespendeerd door de rich & famous. Een simpele hatchback zie je echt niet rijden op Hollywood Avenue, want elke auto kost minimaal een ton. Ferrari’s, Bentleys, Audi R8’s, you name it en het is daar te vinden. Natuurlijk dan ook niet de ‘standaardvarianten’, maar met een apart kleurtje, andere velgen, gepimpte bekleding en een toffe geluidinstallatie. Ook shops van de grote kledingmerken vind je daar, dus even shoppen voor een nieuwe Gucci-outfit is geen probleem, you have to like it.

Walk of Fame - Hollywood
Walk of Fame – Hollywood

Natuurlijk is niet alles glitter en glamour daar en dat is eigenlijk het beste te zien aan onderstaande foto. Wat het specifieke verhaal was van deze Spiderman, geen idee, maar daar je geld moeten verdienen… Je kunt je vast wel indenken dat het allemaal niet al te rooskleurig is, zoals men je wilt laten denken.

Niet alles is glamour
Niet alles is glamour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.