Een romantische boottocht op de Seine is niet zo romantisch

In de stad van de liefde vind je de Seine, een mooie brede rivier waaraan je geweldige highlights van de stad ziet, zoals de Eiffeltoren en Notre Dame. Alles schreeuwt natuurlijk dat je daar een boottochtje moet gaan doen, maar als je echt romantisch wil doen in Parijs, dan kun je toch beter samen door de straatjes van de Franse hoofdstad wandelen.

Ik kan natuurlijk geen blog over Parijs schrijven zonder deze erin te zetten ;)
Ik kan natuurlijk geen blog over Parijs schrijven zonder deze erin te zetten 😉

Er zijn natuurlijk een heleboel bedrijven die romantische tripjes op de Seine organiseren. En het is altijd leuk om een boottochtje te doen: vaak ben je veel aan het wandelen en rijden, dan biedt een stukje varen leuke afwisseling. Ik kan echter veel betere steden bedenken om een stukje te varen, zoals ik eerder al aangaf Praag, maar bijvoorbeeld ook Londen.

Soms is de Seine zo slecht nog niet...
Soms is de Seine zo slecht nog niet…

Oevers

De reden dat ik de Seine niet het meest geschikte water vind voor een boottocht, heeft te maken met de oevers ervan. Die zijn namelijk zo hoog, dat je in je boot eigenlijk vooral tegen een muur aankijkt. En die muur is niet per se mooi beschilderd.

Vaak liggen er dakloze mensen, of is er een hele tijd niets te zien. Het ergste is bovendien dat het een heleboel mooie uitzichten blokkeert. De Notre Dame? Zie daar maar eens een stukje van op de foto te kieken vanuit je bootje.

Ik heb bovendien meerdere malen met een bus door heel Parijs gereden en zelfs dan denk ik vooral: laat me er maar uit, ik ga liever lekker wandelen. Dan schiet je nog eens een mooie foto onderweg of kun je toch dat ene zijstraatje pakken. Bovendien is het verkeer in Parijs ook redelijk dramatisch. Het is geen Los Angeles, maar je doet er wel echt een tijd over om slechts een paar kilometer af te leggen.

De oevers van de Seine zijn alleen meestal niet moeders mooiste
De oevers van de Seine zijn alleen meestal niet moeders mooiste

Romantisch Parijs is… anders

Bij het idee van de romantische stad Parijs denk ik ook aan die tijd dat kunstschilders naar de stad kwamen. Van Gogh die bijvoorbeeld zijn Parijse tafeltjes schilderde, die moet ook door de straatjes hebben gewandeld. Het is simpelweg veel romantischer om een stad op die manier te ontdekken.

Het is bovendien gratis: dat is stukken beter dan een toeristische boot die je ook nog eens met veel mensen deelt. De druk is daar dan zo groot dat het leuk moet zijn, dat het vaak een beetje tegenvalt. Maar wat mij betreft zijn het vooral die hoge stenen wallen om de Seine heen die in dit geval roet in het eten gooien.

De Notre Dame, achter de dikke muren rondom de Seine
De Notre Dame, achter de dikke muren rondom de Seine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.