Wilkommen auf Naturhistorisches Museum Wien

Toen we in Wenen waren zijn we ook naar het Naturhistorisch Museum geweest. Dat is te vinden op een mooie locatie midden in de stad. Ervoor ligt een prachtig park en er tegenover is een identiek gebouw te vinden. Al met al een indrukwekkende entree dus. Die dag moesten we ook weer richting het vliegveld dus het voelde wat gek, maar slim als wij zijn hadden we onze rugzakken gedropt in het museum, om vervolgens te gaan lunchen in de stad. 

Voor zo’n twee tientjes voor twee man ben je al binnen en dat is heel wat anders dan de museumprijzen in Nederland. Het museum is groot, heel groot en heeft collecties van allerlei bezienswaardigheden. Het bestaat uit verschillende verdiepingen met elk hun eigen collecties. Wij zijn er slechts een middag geweest, maar dat vonden we ook wel weer prima. We hebben getracht de normale route te volgen en ook dat is ons gelukt.

Prachtige hal in Weens Natuurhistorisch Museum
Prachtige hal in Weens Natuurhistorisch Museum

Zalen vol mineraal en insecten
Beginnen doe je dan met zalen vol met stukken mineraal, je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt daar. Mineralen uit Europa, uit de diepste krochten van de wereld en uit alle uithoeken van onze wereldbol. Bewerkt en onbewerkt of juist alle stadia daar tussenin. Je kunt per zaal al uren kwijt zijn aan het genieten van alle opzienbarende vormen, frisse kleuren en aparte namen.

Duizenden mineralen
Duizenden mineralen

Dit museum herbergt daarnaast ook verschillende themazalen met bijvoorbeeld de grootste (Europese) collectie van meteorieten, zelfs één van de grootste ter wereld. Nu is mijn interessevlak op dat gebied niet optimaal, dus daar zijn we snel doorheen gehobbeld, maar als je een groot liefhebber bent, kun je daar je lol op. Andere (voor mij) wel interessante zalen waren onder andere die met opgezette insecten. Je vind er duizenden kevertjes, vliegen en bijvoorbeeld vlinders.

De grootste collectie meteorieten in Europa
De grootste collectie meteorieten in Europa

Fossielen en dinosaurussen
Erg mooi om te zien hoe dat allemaal geconserveerd is en tentoongesteld wordt aan geïnteresseerden. Daarnaast vind je er een grote collectie fossielen uit allerlei periodes, maar ook skeletten en reconstructies van dinosauriërs. Bij elk van deze pronkstukken is veel informatie te lezen over wat je exact ziet, waar het gevonden is en bijvoorbeeld details over de opgravingen enzo.

Skelet van een triceratops
Skelet van een triceratops

De volgende zaal is de zaal van de evolutie van de mens, waar je kunt zien waar en wanneer we geëvolueerd zijn tot de huidige Homo Sapien. Naast allerlei reconstructies in deze zaal is er ook een interactief gedeelte, waarbij je een selfie kan maken die dan wordt omgevormd tot een mens uit een bepaalde periode, hilarisch.

Wilde berggeiten en reptielen
Vervolgens was het tijd om door het dierenrijk te trekken, waarbij je nagenoeg elk dier op aarde kunt bekijken vanachter glas. Van vogels, tot wilde berggeiten en van kamelen tot alle reptielen, alles is in het museum te vinden. Veelal gegroepeerd op de leefomgeving van deze dieren, zodat je een beetje een Afrikaans gevoel krijgt bij de ene box met dieren, terwijl als je je omdraait je wat in de jungle van Botswana waant.

Duizenden reptielen op sterk water
Duizenden reptielen op sterk water

Al met al biedt de combinatie van verschillende collecties al genoeg plezier om er even een dagdeel te besteden. Er is genoeg te zien wat je interesseert en is het niks, dan snel je weer door naar de volgende ruimte. Als je de prachtige stad Wenen bezoekt, dan is het Naturhistorisch Museum zeker een aanrader!

Een gedachte over “Wilkommen auf Naturhistorisches Museum Wien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.