Een week leven op de toendra in Siberië? Part II

We zijn al even bezig om onze vakanties voor dit jaar te boeken, maar echt vlotten wil het niet. Er staan al verschillende weekendjes weg naar het buitenland, een paar trips voor werk, maar langere vakanties nog niet. Eind februari schreef ik een blog op Reislist over ons mogelijke avontuur op de Russische toendra. We zouden misschien mee kunnen met een Russische collega van m’n moeder en binnenkort gaan we even wat beter kennismaken om alles misschien wat concreter te maken…

Dit avontuur zou nog wel wat maandjes weg zijn, maar dat is geen probleem, want dan kunnen we in mei nog een heerlijke last-minute scoren. Daarvoor azen we nog steeds op iets als onze Thailand-trip eind vorig jaar, waarover ik ook al eerder schreef. De vakantie naar Siberië zou een week of twee in beslag nemen volgens mij. We moeten naar Moskou vliegen om daar de trein in te gaan en dan een week te leven tussen het Toendravolk.

Ook dat is een vraag die we uiteraard nog even moeten stellen en dan kunnen we nog wat beter gaan plannen. Daarbij is het ook nog de vraag of we wat langer willen blijven in Rusland of juist wat eerder gaan, bijvoorbeeld om nog een paar dagen Moskou te ontdekken. We hebben uiteraard de vraag wat we ongeveer kwijt zullen gaan zijn aan dit avontuur, maar ook wat we qua kleding mee moeten nemen. Zal een skipak volstaan, worden we daar volgehangen met rendierhuiden en -boots of valt alles wel mee qua temperatuur?

Laura wil onder andere wat details weten over het slapen en hoe dat allemaal in z’n werk gaat en ook of de taalbarrière echt een probleem gaat zijn. Volgens horen zeggen kom je nergens als je alleen maar Engels kunt spreken, aangezien zij dat daar totaal niet kunnen. Op verschillende foto’s en filmpjes zag ik wel wat iPads en smartphones liggen, dus misschien kunnen we toch wel wat doen met offline-vertaalapps. We zullen in een gezin terecht komen dus we willen ook wat leuke dingen meenemen, maar wat precies vraag ik me ook af. Wat kleine spelletjes of bijvoorbeeld wat lekkers te peuzelen?

Uiteraard is het ook nogal een commitment om met ons twee op pad te gaan, dus we moeten ook wel een klik hebben natuurlijk. Dat laatste komt vast en zeker wel goed, want de contacten tot nu toe zijn al prima, maar toch. Daarnaast willen we natuurlijk nog wel wat tips krijgen van Moskou. Waar moeten we heen, wat zijn de leuke lokale dingen om te doen en niet de TripAdvisor-adviezen die we natuurlijk al wel kennen. Al met al zijn we benieuwd en ons Siberië-avontuur neemt steeds vastere vormen aan, exciting!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.