Raften op de Ayung-rivier in Bali is perfect voor het hele gezin

Hoewel Bali de uitgelezen plek is om de hele dag op het strand te hangen, is er toch veel meer te doen dan alleen dat. Gelukkig maar, want strandhangen kan ook wel dichterbij huis. Toen ik op Bali was enkele jaren geleden, zijn we gaan raften op de Ayung-rivier en dat is geweldig.

De Ayung-rivier is een mooi water en de langste rivier op Bali. Hij loopt vanuit de bergen in het noord naar Sanur en is 75 kilometer lang. Er liggen rijstterrassen naast de rivier, maar er is vooral veel bos te vinden op de oevers ervan. Dat gaat echter allemaal best snel aan je voorbij als je besluit om te gaan raften.

De Ayung-rivier

Hoewel de Ayung-rivier een raft-ervaring biedt die heel geschikt is voor het hele gezin, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om voor een iets spannendere boottocht te gaan. Wij deden het bij Mega Rafting, wat volgens mij een andere naam heeft gekregen of helaas niet meer bestaat, gezien het feit dat de website offline is.

Maar goed, de rivier zelf biedt allerlei toffe geheimen en spannende versnellingen. Nadat je eerst een heel steile trap naar beneden bent gelopen, stap je in de boot en ga je lekker peddelen. Uiteraard heb je eerst bij de verzamelplek uitleg gekregen over het peddelen, over de mogelijke gevaren en heb je een reddingsvest aan gekregen en een helm op. De rivier biedt geheime watervallen en biedt mooie uitzichten nabij Ubud.

Volgens mij was de tocht die we deden zo’n 10 kilometer en dat heb je in de snelheid van de rivier vrij snel gehaald. Jammer, want dan zit je er net lekker in. Juist omdat het vooral voor gezinnen is, is het niet een raft-ervaring waarbij je vreest voor je leven. Er zijn van onze drie boten ook geen boten omgeslagen. Niet dat dat per se moet hoor, maar wat mij betreft mag er wel iets meer uitdaging in zitten.

Je moet er wel een boel treden voor af (en op ;) )
Je moet er wel een boel treden voor af (en op 😉 )

Eten, afspoelen en lopen

Aan het einde van de rivier, die mooi door het landschap kronkelt en mooie afloopjes heeft waarop de boot dan weer wat extra vaart maakt, stap je uit de boot en mag je meteen aanschuiven voor het eten. Tenminste, vaak zit dat bij het arrangement. Sowieso kun je je even afspoelen, want hoewel de boot niet omvalt, is de kans dat je nat wordt van al dat gepeddel om je heen wel heel groot. Daarna moet je wel weer een flink eind omhoog lopen (zo’n 300 treden) en dat trok niet iedereen van onze groep even goed. Het is even een klimmetje en het is warm, maar dat past wel bij het outdoorsy leven.

Ik zou als ik naar Bali ging zo weer gaan raften. Het is een grappige manier om het eiland te ervaren en je ziet weer even iets heel anders dan strand en zee. En toegegeven: het is ook hilarisch om je familie, vrienden of partner uit te lachen: je ziet er namelijk echt uit als een paddenstoel met die outfit. Maar dat is deze verfrissende activiteit helemaal waard!

Raften op Bali is erg tof
Raften op Bali is erg tof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.