Zoetekauw? Ontbijt dan bij San Lorenzos in Dublin!

Dublin is een beetje een grauwe stad, met veel oude architectuur, kerken, parken en verlaten steegjes. Je vindt er tientallen pubs, supermarkten, restaurants, cocktailbars en ijstentjes. Tijdens de citytrip die we daar eind vorig jaar gedaan hebben met een vriend van ons, hebben we genoeg gegeten, wat zeg ik, veel te veel gegeten. Laura had nog wel een leuke tent gezien om even te ontbijten; San Lorenzos. Toen ik binnenkwam was ik nog fris en fruitig, toen ik de tent uitrolde had ik last van al mijn organen en een sugarrush.

Laura is een fervent Tripadvisor-gebruiker en dat is mooi, want dan hoef ik het niet uit te zoeken. Luiaard als ik ben, vind ik ook al sneller iets prima, maar een leuke toko opzoeken met goede reviews via de app is natuurlijk wel een slim idee. We hadden al twee keer in ons appartement ontbeten. Lekker makkelijk een stokbroodje afbakken, ham en kaas er tussen, wat sla en tomaat, een glas jus d’orange erbij en nog een appeltje voor de dorst. Leuk, prima en goedkoop, maar een keertje buiten de deur ontbijten kon ook wel vonden we.

San Lorenzos
Nou ben ik dus totaal geen van Italiaans eten. Pasta, spaghetti, olijfolie of allerlei soorten mozarella, het kan me niet bekoren. Laura vond echter een Italiaanse toko waar ze wel wilde ontbijten, want er stonden wel heel verleidelijke dingen op de kaart. Gewapend met onze rugzak, flesje water en goed aangekleed slingerden we Google Maps aan. Het was een kwartiertje lopen en het weer, was zoals bekend in Ierland: regen, regen en nog eens regen.

Menukaart San Lorenzos
Menukaart San Lorenzos

We kwamen dan ook aan bij de Italiaanse toko als een stel verzopen katten, maar dat deerde ons niet. Heerlijk een Latte Macchiato en warme chocomel besteld en toen was het tijd voor de kaart. Iedereen koos voor een eigen dish, maar gezamenlijk vonden we het een goed plan om voor de coco pops french toast te gaan. Al met al werd de tafel afgeladen met dus vier borden en een nieuwe lading warme dranken. De gepocheerde eieren waren heerlijk, samen met de ham (Laura koos voor haar favoriete Italiaanse mozarella) en salade.

Gepocheerde eieren met ham
Gepocheerde eieren met ham

Coco pops French toast
Die toast zag er ook wel heel lekker uit en dat was dan ook ons ‘toetje’, en dat van een ontbijt. Gekarameliseerde banaan, pindakaas, mascarpone, Belgische chocoladesaus, cocopops, met daaronder nog ergens heerlijke wafels. Je kunt je vast en zeker wel voorstellen hoe heerlijk dat bij elkaar smaakt, maar ook erg machtig is. Al met al konden we de eieren al net aan op, maar ook het immense bord zoetigheid was een hele challenge. We lieten ons drieën uiteraard niet kennen en hebben alles verorberd, totdat het bord weer spik en span was. Zo probeerden we de serveerster nog wijs te maken dat we maar drie gerechten hadden besteld, maar daar stonk ze helaas niet in.

Coco pops French toast
Coco pops French toast

Al met al was het een wat exorbitant ontbijt en hadden we best met wat minder af gekund. De calorieën waren eraan gevlogen, maar we hadden nog een lange dag voor de boeg. Wat wel een voordeel was, was dat we de hele dag zeker weten niet meer hoefden te eten, zo vol zaten we. Dat ging ook een hele tijd goed, totdat Laura de Queen of Tarts spotte, maar daarover lees je later meer op Reislist van de hand van Laura.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.