Lumphini Park in Bangkok laat je even relaxen in de natuur

Vorig jaar zijn we een weekje naar Thailand geweest, omdat we een prijs vonden die niet te evenaren was, waarover ik eerder al schreef. We kwamen in de ochtend al aan in Bangkok en onze hotelkamer was nog niet helemaal gereed. Koffers gedropt, korte broek aangetrokken, evenals een hemdje. Wat zonnebrand op, flesje water in de rugzak en hop lekker naar buiten. We zijn toen richting Lumphini Park gelopen, om daar mooi even te kunnen acclimatiseren. En dat was heel erg prima!

Bangkok is een wereldstad van jewelste en dat betekent: druk, drukker, drukst. Overal zie je mensen, scooters, tuktuk’s en verkeer, maar een stukje rust in de stad kun je vinden in Lumphini Park. Dit park is ruim 50 hectare groot en werd aangelegd door Koning Rama VI in de jaren 20 van de 20e eeuw. Het park omvat naast wandelpaden, ook genoeg plaatsen om even te chillen op een bankje, er zijn wat eet- en drinktentjes te vinden en je hebt er enkele wateren.

Palmbomen in Lumphini Park
Palmbomen in Lumphini Park

De duiven mochten we niet voeren aldus alle waarschuwingen, maar zelf even wat snaaien was natuurlijk een uitermate goed idee. Na een heerlijke vlucht en snelle transfer naar ons hotel, moesten we dus nog even wachten op onze hotelkamer, een goed moment om te genieten van de sfeer en natuurlijk het heerlijke klimaat. Er wordt gezegd dat dit park constant wordt bewaakt door militairen en politie-agenten, maar ik heb ze niet gezien, wat misschien aan mij ligt.

Do not feed the pigeon
Do not feed the pigeon

Domein van de watervaraan
Op één van de hoeken van het park is Rama nog altijd vereeuwigd door middel van een groot beeld, versierd met weelderige bloemen en vele kaarsen. Zo kunnen mensen hem eren en nog altijd aan hem blijven denken.

Standbeeld van Koning Rama VI
Standbeeld van Koning Rama VI

Verwacht trouwens geen park met grote plantenperken of prachtige tuinen, maar meer grasvlakten met genoeg gravelpaden en hier en daar een bankje om te genieten van de vele uitzichten. Die uitzichten zijn er genoeg en dat vond ik direct al erg leuk zo in deze wereldstad. Zo waren er vergezichten over het water, waar je aan de horizon de nieuwe wolkenkrabbers zag uitsteken, maar ook een mix van oud en nieuw wat mij persoonlijk erg kon bekoren.

Oud en nieuw in Lumphini Park
Oud en nieuw in Lumphini Park

Even chillend op een bankje met een stel niet bewegende duiven naast ons zagen we opeens wat bewegen in het water wat onze aandacht trok. Wat bleek, het was een varaan van zo’n 1,5 meter, dat was even slikken, want dat had ik niet verwacht. De watervaraan is echter een veel geziene gast in Lumphini Park en tijdens een heerlijke wandeling door dit koningspark hebben we er dan ook nog veel meer gespot, in het gras etend van een schildpadkarkas, in het water, of verscholen in een rioleringsbuis.

Watervaraan in rioolbuis
Watervaraan in rioolbuis

Schoon was het daar ook, dankzij de verschillende schoonmakers die gewapend met hun karretje en bezem elk wissewasje opveegden. Al met al was het heerlijk om daar even rond te banjeren, de drukte van de stad nog even achter ons latend en genieten van het weer, natuur in de stad en de lekkere temperatuur.

Schoon is het ook in Lumphini Park
Schoon is het ook in Lumphini Park

De aankomstdag was ook de enige keer dat we dit park hebben aangedaan die vakantie, simpelweg omdat na die dag ons avontuur echt begon, waarover je vast al gelezen hebt hier op Reislist!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.