Niu Franz: dé hoteltip voor een goedgeprijsd weekend Wenen

Wenen is op dit moment heerlijk goedkoop om naartoe te vliegen. Nu is het daar ook niet megawarm op het moment, maar als je je warm aankleedt dan heb je een heerlijk weekend in de hoofdstad van Oostenrijk. Je kunt in Wenen enorm veel geld uitgeven aan leuke dingen, maar je kunt het ook wat meer low budget aanpakken. Niu Franz is dan je beste hoteloptie: het is niet duur, maar het heeft een luxe en zeer comfortabele uitstraling. Ik snap nog steeds niet waarom het zo goedkoop is, dus ga er vooral heen voordat het hotel dat zelf ook doorheeft 😉

De kunst in Niu Franz is lekker vrolijk
De kunst in Niu Franz is lekker vrolijk

 

Als je binnenkomt in het hotel, dan word je meteen begroet door een enorme rode hond. Niet de ziekte, maar een kunstwerk dat mede dankzij de belichting meteen in het oog springt. Links is dan een koelkastje waar je wat drinken of eten kunt pakken voor op je kamer, want er zijn geen minibars in de kamers zelf. Prima, want wie gebruikt er nou ooit een minibar? Bij de receptie kun je een voor 1 euro bovendien een plantje kopen om je gezelschap te houden. Een heel schattig concept, waarbij de euro uiteraard naar een goed doel gaat.

Een prettige verrassing

Het inchecken ging allemaal heel voorspoedig, wat ook wel hielp is dat we het al hadden betaald via Booking. Vervolgens konden we naar onze kamer en ook daar waren we erg verrast door de leuke aankleding en moderne stijl. Vaak als hotels dat hebben, dan is het slechts cosmetisch en wordt het vooral gebruikt om meer te vragen voor kamers die eigenlijk crap zijn (zoals een ander hotel waar we in Wenen hebben geslapen, to be continued), maar in Niu Franz was alles spic en span.

Voor 54 euro (exclusief ontbijt) verbleven we in dit hotel op de Dresdner Strasse. Het heeft een beetje de feel van het Student Hotel in Groningen, maar dan dus voor de helft van de prijs. Het was echt heerlijk vertoeven daar. De kamer had een apart toilet, wat vrij zeldzaam, maar wel heel prettig is. Dubbel prettig trouwens, want de badkamer had alleen glazen wanden 😉

Privacy, dat is niet nodig
Privacy, dat is niet nodig

 

Het toiletje
Het toiletje

Hey Arnie!

Er waren grappige dingen aan de muur gehangen en het zeer comfortabele tweepersoonsbed lag fantastisch. Dat er ook nog een televisie op de muur hing waar toevallig net Terminator 2 op te zien was, ja, dat maakte onze eerste nacht in Wenen natuurlijk helemaal perfect. Zeker omdat de van oorsprong Oostenrijkse Arnold Schwarzenegger natuurlijk nagesynchroniseerd was in het Duits. Hilarisch.

Ik was enorm verrast door de kwaliteiten van Niu Franz, helemaal in combinatie met de prijs per nacht. Ik kijk dan ook met heel warme gevoelens terug op die eerste avond in die mooie stad. Het was allemaal precies perfect, terwijl we pas om 8 uur aankwamen. Wat we toen eerst hebben gedaan voordat we naar Niu Franz openbaar vervoerden, dat vertel ik je over een paar dagen. Maar, mocht je van plan zijn om naar Wenen te gaan, neem dit hotel dan zeker in overweging, want het is je geld meer dan waard.

Deze kamer is een prettige verrassing
Deze kamer is een prettige verrassing

 

Arnieee!
Arnieee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.