Vliegen vanaf Amsterdam? Niet altijd!

Ik vlieg enkele keren per jaar, naar andere werelddelen of binnen Europa. Veelal vanaf Schiphol, Amsterdam. Dat ligt vrij centraal voor ons en de reistijd er naartoe is niet al te ver. Toch is dat niet altijd het vliegveld waar ik vanaf gevlogen ben als ik op reis ging. Vliegen vanaf een kleiner vliegveld zoals Rotterdam The Hague Airport of Eelde in Groningen heeft ook zo z’n charme.

Schiphol is groot, je kunt er van alles doen als je bent ingecheckt, maar moet er ook uren van te voren aanwezig zijn. Leuk wel hoor, maar soms ook wel pure tijdsverspilling. Een kleiner vliegveld waarbij slechts enkele vluchten per dag vertrekken of juist aankomen heeft ook wel wat. Zo heb ik mijn moeder enkele keren in Rotterdam afgezet of bij Eindhoven Airport. Kleine vliegvelden met slechts een enkele terminal, drie winkeltjes en één hoekje voor koffie en een croissantje; charming.

Ik werk in het Noorden des lands en daar heb je ook een vliegveld, Eelde. Voor mijn werk ben ik ook regelmatig op pad en een rechtstreekse vlucht naar het Verenigd Koninkrijk is al vaak te boeken voor enkele tientjes vanaf dat vliegveld. Je kunt er vanuit de binnenstad van Groningen naartoe met een rechtstreekse bus, je wordt voor de ingang afgezet, inchecken is gedaan binnen 5 minuten en dat hoeft ook geen uren van te voren zoals vanaf Schiphol veelal het geval is.

Als je bijvoorbeeld in de Randstad woont dan is Eelde veelal niet te doen, ook al is het een stuk goedkoper. Je bent dan uren onderweg met de trein of auto en dat is uiteraard ook niet gratis. De titel van deze blog kan natuurlijk ook wijzen op andere vliegvelden in het buitenland, bijvoorbeeld net over de grens van België of Duitsland. Als je vanaf daar vertrekt heb je ook regelmatig goedkopere tickets, maar ik moet zeggen dat ik daar niet zo van ben. Exact om dezelfde reden die ik hierboven al noemde; reistijd en kosten daarvoor.

Al met al loont het soms best wel om even te kijken naar een onbekender vliegveld en niet direct voor Schiphol te kiezen. Kies jij weleens voor Rotterdam of bijvoorbeeld Eindhoven of wijk je zelfs uit naar het buitenland? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.