Oversteken in Dublin: je zit in candid camera

Dublin is zeker een stad om te bezoeken in Ierland, want er is genoeg te doen en ontdekken. Men rijdt er aan de linkerkant van de weg, wat natuurlijk geen probleem is. Wat dat wat mij betreft wel is, is het simpele feit dat even oversteken er niet bij is. Voordat je een groot kruispunt bent overgestoken ben je echt minuten verder, gekte.

Het verkeer in Dublin zou ik wel durven omschrijven als flink chaotisch. Er rijden auto’s, vrachtwagen, taxi’s, dubbeldekkers en scooters door elkaar, de straten zijn wat nauw en bevatten gaten, waardoor het altijd opletten is in het verkeer. Als je echter als voetganger een blokje om gaat, doe je dat niet even. De verkeerslichten en het oversteken vond ik elke keer weer een echte ergernis.

Ten eerste steek je een kruispunt, groot of klein, vaak niet in één keer over, maar moet je via één of meerdere tussenstops. Het licht springt slechts even op groen, staat een hele tijd op oranje en dan komt de derde kleur: rood. Die kleur kon ik na een halve dag al niet meer zien, want als je op de knop hebt gedrukt sta je ellenlang te wachten. Elke keer dat ik gedrukt had, vroeg ik me weer af of ik nou gek werd, of het systeem misschien kapot was of dat ik misschien in de Ierse Candid Camera te vinden zou zijn.Ik heb per dag denk een half uur moeten wachten op de verkeerslichten, zonde van m’n tijd eerlijk gezegd. Maar even oversteken en het licht negeren ging me vaak ook wat te ver, want waar het verkeer nu vandaan zou komen, was eigenlijk elke oversteek weer de vraag, ook al stond er netjes op de weg aangegeven; “Look right”.

Een gedachte over “Oversteken in Dublin: je zit in candid camera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.