Overnachten in voormalig theehuis Room Mate Bruno

Rotterdam is een stad die mij persoonlijk niet zo kan bekoren, maar Laura vind het de dé stad van Nederland. De keuze was dan ook vrij makkelijk toen ze jarig was en ik zocht naar een plaats om te overnachten; Roffa it was!

We zouden slechts een nachtje weggaan, maar dat maakt het niet minder speciaal. Kwestie van Booking.com openen en wat filters instellen voor de juiste datum, locatie en prijsrange. Voor zo’n gebeurtenis moest het wel wat meer sfeer uitademen dan mijn school ooit deed in Rotterdam en daar vond ik het! Hotel Room Mate Bruno, een hotel in een voormalig theehuis van de Nederlandse Oost Indische Compagnie, heerlijk gelegen op de Kop van Zuid.

Voormalig theehuis op de Kop van Zuid
Voormalig theehuis op de Kop van Zuid

Wat me aansprak waren de prachtige kleurenpaletten, stijl van de meubels en de heerlijke eigen stijl. Voor een leuke meerprijs boekte ik een Excutive Room, net iets groter en meer luxe dan een normale kamer. We zouden er slapen voor der verjaardag, dus ik vroeg wat Room Mate Bruno voor me kon betekenen, want een kaartje op bed ofzo is natuurlijk altijd leuk.

Executive Room - Hotel Room Mate Bruno
Executive Room – Hotel Room Mate Bruno

Donuts, kaartje en bericht op de spiegel

Heerlijk, snel en fijn contact met verschillende medewerkers gehad van dit prachtige hotel, waarbij ik al snel een PDF’je kreeg met info over de twee birthday packages. Gezien de prijs van het hotel verwachtte ik wel dat ik daarvoor aardig in de buidel moest tasten, maar dat viel juist alleszins mee. Ik koos voor de meest betaalbare optie, waarbij er een persoonlijk bericht op de spiegel geschreven zou worden, cupcake’jes op bed werden gedropt, de kamer vol werd gegooid met ballonnen en er ook nog een klein cadeautje van het hotel neergelegd zou worden.

Hotel Room Mate Bruno
Hotel Room Mate Bruno

Laura wist van niks, dus na een heerlijk diner naast de Markthal was het nog een kwartiertje lopen naar het hotel. Kwestie van de Erasmusbrug oversteken en de Kop van Zuid op. De ingang valt niet al teveel op, maar dat is iets wat ik juist leuk vind. Even ingecheckt en toen naar de kamer zelf, wat ook ik spannend vond, want hoe was alles opgeschreven, opgeblazen en neergelegd? Dat was in één woord; a-ma-zing!

Executive Room - Hotel Room Mate Bruno
Executive Room – Hotel Room Mate Bruno

Al met al was het een heerlijke kamer, was het een hotel voor in de boeken of juist hier op Reislist en was het een heerlijk nachtje vertoeven in Rotterdam. ’s Avonds hebben we nog wat drankjes gedaan en in de ochtend zijn we buiten de deur wezen ontbijten, maar daarover later misschien meer op onze blog.

 

Een gedachte over “Overnachten in voormalig theehuis Room Mate Bruno

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.