Naar het strand in het centrum van Brisbane

Bij mijn trip naar Australië vlogen we op Brisbane, de stad waar een goede vriend van me ging trouwen. Om even te acclimatiseren waren we er al een paar dagen voor dit grootse feest en dat betekende simpelweg: bijkomen, chillen en genieten van alles wat er te doen is. Eén van de leuke plekjes is Streets Beach op de South Bank, een aangelegd strand naast de Brisbane River.

In en om Brisbane is van alles te doen, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk voor een stad die 2,5 keer zoveel inwoners telt als ons Amsterdam. Ik heb daar ruim een week mogen vertoeven. Met dat heerlijke klimaat en pittige zonnetje was een middagje relaxen wel gewenst en daarvoor hebben we de watertaxi genomen naar de South Bank voor slechts enkele Australische Dollars.

Daar op de South Bank is het één en al bedrijvigheid van hordes mensen, een groots reuzenrad, het grote kleurrijke woord Brisbane waar iedereen die er langs loopt een foto maakt en wat mooie Aziatisch georiënteerde tuinen waar je kunt wandelen. En dan ook nog die mooie skyline!

Logo van Brisbane
Logo van Brisbane

Streets Beach

Nu kun je natuurlijk heerlijk dwalen langs de Brisbane River, een verkoelend drankje drinken of een marktje bezoeken. Wij kozen er echter voor om met onze toen al zongebruinde lichamen een paar uurtjes te genieten van Streets Beach. Dit is een aangelegd strandje naast de grote rivier in het midden van de stad. Elke dag zijn er lifeguards aanwezig en dat is ook zeker wel nodig.

Streets Beach
Streets Beach

Naast toeristen vind je er ook locals die even genieten van een middagje vrij, met het gezin even komen spelen op het aangelegde strand of mensen die gewoon op zoek zijn naar een verkoelende duik in de prachtige lagune. Het is nog best diep, de vogels die er rondzwermen ma je niet voeren en er is genoeg horeca omheen te vinden voor een hapje of een drankje.

Zon, zand en wolkenkrabbers
Zon, zand en wolkenkrabbers

Terwijl je geniet van de zon en je drankje, varen de watertaxi’s en boten over de rivier, kijk je naar een prachtige skyline van wolkenkrabbers en immense gebouwen en word je wat bruiner.

Tip van Colin: koop zonnebrand in Australië zelf in plaats van in Nederland. De samenstelling ervan is namelijk anders, wat onder andere gedaan is om zo iets betere protectie te hebben tegen de dunnere ozonlaag en dus sterkere zonnekracht die boven dit immense continent hangt.

Een gedachte over “Naar het strand in het centrum van Brisbane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.