Weekendje Winterberg is precies genoeg

Zoals ik eerder schreef is snowboarden niet de lust en mijn leven, maar ik vind het wel heerlijk om al glijdend te genieten van de natuur, een beetje offpiste te gaan en de gehele gezelligheid eromheen. Hier en daar wat eten, een heerlijk drankje, beetje chillen, gezellig babbelen, nog een drankje drinken en wat foto’s maken van al het prachtigs dat wintersport te bieden heeft.

Ik ben enkele keren naar Oostenrijk geweest om daar een volle week te genieten van wintersport, maar ik ben inmiddels ook al enkele keren een weekendje in Winterberg, Duitsland geweest. Winterberg is voor veel Nederlanders slechts een paar uurtjes rijden en biedt wat mij betreft genoeg pistes en plezier voor een weekendje fun!

Landal Winterberg

In Winterberg heb je tal van opties om te verblijven. Je kunt één van de vele hotels kiezen in het dorp, kiezen voor een Airbnb, een appartementje of je gaat met de camper en leeft als een wildling in de bossen. Je kunt echter ook kiezen voor Landal Winterberg, waarbij je natuurlijk allerlei cottages kunt huren, van ‘normaal’ tot ‘luxe’ met allerlei extra features en diensten.

Landal Winterberg
Landal Winterberg

Het ligt er natuurlijk ook aan met hoeveel mensen je komt en hoe lang je gaat, maar elke keer heb ik prima genoten van Landal. Het is misschien wat prijzig, maar wat ik persoonlijk erg fijn vind, is dat de piste om de hoek is. Je hoeft niet met de auto, alle snowboards, half natte kleding van gisteren naar de piste, een half uur een parkeerplek zoeken en dan alsnog een kwartier naar de eerste lift lopen.

In Landal Winterberg is dat een kwestie van 3 minuten naar beneden lopen en je kunt de eerste lift nemen, waarna je in het niet al te grote gebied je ding kunt doen. Skipassen en snowboardhuur Een ander fijn iets aan Landal vind ik het feit dat ze ook een eigen centrum hebben voor verhuur van alles wat je nodig hebt. Ski’s, een snowboard of een helm, dat is allemaal geen enkel probleem. Ze zijn makkelijk met het spul alvast meenemen, zodat je morgen niet in de wachtrij hoeft te staan, even het spul stellen is fijn en je kunt daar ook (maar ook bij de receptie) je skipassen halen.

Skilift
Skilift

Wat leuk is aan Winterberg is dat ze ook met de tijd mee zijn gegaan en de jaren dat ik er al kom zie je ook dat alles moderner is geworden. Dat is onder andere te zien aan het feit dat er steeds meer pistes een (vrijdag)avondopenstelling hebben, zodat je nog even wat uurtjes in de avond mee kunt pakken. Ook het terugbrengen van je gear is makkelijk en snel, altijd prima bevallen.

Genoeg pistes voor een weekend

Je moet er wel rekening mee houden dat Winterberg een klein gebied is, korte pistes biedt en kan tegenvallen als je een fervent wintersporter bent of de luxe kent van de grote gebieden. Het is wat mij betreft prima voor een weekend, lekker dichtbij en voor een paar nachtjes prima betaalbaar, maar een afdaling duurt geen half uur, de pistes zijn kort en je moet geluk hebben dat er genoeg sneeuw ligt om heerlijk te kunnen genieten.

Snowboard
Snowboard

 

Ook dat is iets waarvan je kunt zien dat het wintersportgebied in het Zillertal steeds moderner wordt, want er staan genoeg sneeuwmachines voor een verse laag sneeuw. Toch voelt dat natuurlijk wat nep aan, de bomen zijn niet besneeuwd en je kunt niet overal skiën of boarden, omdat alleen op de pistes met deze machines een goede laag ligt. Daar hebben we echter nog geen invloed op, maar volgend jaar hoef ik me daar niet druk over te maken, Finland it is!

Zon en skipistes
Zon en skipistes

2 gedachtes over “Weekendje Winterberg is precies genoeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.