Hamburg Room: een geweldige budget-bestemming

Toen ik voor werk naar Hamburg mocht, was ik zo slim (of gewiekst 😉 ) om even te vragen of ik misschien een paar vliegtuigen later naar huis kon (lees: de volgende dag, zo laat mogelijk). Ik was op zoek naar een goedkope plek om te verblijven en dat is er gelukkig voldoende in Hamburg. Ik koos Hamburg Room op Rostockerstrasse 20 en dat is geen verkeerde keuze geweest.

Hamburg Room
Hamburg Room

Gezellig naast S.L.U.T.

Oke, toen ik aankwam was ik er niet helemaal zeker van. Het is in de buurt van het station van Hamburg (het zeer mooie station overigens), maar eenmaal daar aangekomen wist ik het even niet meer zo zeker. Dit leken wel gewoon privé-appartementen, en ze zijn gelegen naast een kroeg die de ietwat oneerbiedige naam S.L.U.T. draagt. Bovendien had ik geen sleutel, dus ik wist totaal niet hoe ik dan naar binnen kon gaan.
 
Dat blijkt te kloppen, want je moet op de grote straat parallel aan de Rostockerstrasse zijn in een ander hotel voor je sleutel. Dat ging een beetje gekkig en ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar uiteindelijk had ik de sleutel, liep ik terug naar het appartementencomplexje en deed ik de voordeur open. Daar was een ruimte met allemaal deuren en de gedeelde badkamers. Het zag er zeer modern en pas opgeknapt uit. Mijn kamer was klein, maar in alle gemakken voorzien. Er lagen zelfs Haribo-beertjes op mijn kussen te wachten.

SLUT Hamburg
SLUT Hamburg
 

Een gedeelde badkamer

Een gedeelde badkamer is nooit helemaal fantastisch natuurlijk, zeker niet als je ook de wc moet delen, maar voor een nachtje als je veel weg bent, dan is het geen enkel probleem. Het was ook best rustig, dus ik had geen last van andere gasten. Ik heb in bed heerlijk getikt, geslapen en ik ben goed wakker geworden. Het is schoon, modern ingericht en hartstikke privé, ondanks dat je natuurlijk wel de badkamer deelt. De badkamer was trouwens ook prima in orde. Je kunt hem goed op slot doen, het is schoon, fris en alles wat je nodig hebt is er te vinden. En het is een grote badkamer, dus je kunt vrij bewegen. Heerlijk.
 
Hamburg Rooms ligt in een heel multiculti wijk en dat is fijn. Je kunt in een minuut naar de Turkse bakker voor iets lekkers (baklava 😉 ) en je kunt sowieso heerlijk wandelen in Hamburg. Ook vertrekken er vanaf het station, dat ook maar een kwartiertje lopen is, allerlei toeristenbussen. Daarover zal ik uitweiden in een andere post. Dus ja, zoek je voor een klein budget een moderne, fijne kamer in het hartje van Hamburg, dan is Hamburg Room het overwegen waard.

Boot Hamburg
Boot Hamburg

Een gedachte over “Hamburg Room: een geweldige budget-bestemming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.