Gastvrijheid in Hua Hin

Dat Thaise mensen bekend staan om hun gastvrijheid blijkt uit veel in Bangkok, maar in ons resort in Hua Hin was dat niveau nog vele malen hoger. Okee, we zaten in een redelijk luxe resort wat zelfs voor Nederlandse begrippen aan de prijs was, maar de medewerkers van het Anantara Hua Hin Resort verdienen wel meer dan een pluim.

Laura stelde eerder op Reislist al de vraag of het een goed idee was om een tripje naar Hua Hin te doen als je in Bangkok bent. We hebben van alles gezien in Hua Hin, maar het Anantara Resort was wel onze place to be. Een heerlijk resort met prachtige kamers, tuinen, vijvers, zwembaden gesitueerd aan het strand, voorzien van alle gemakken die je je kunt bedenken. De gastvrijheid is in Thailand in het algemeen al erg hoog, maar dit overtrof alles.

Welkomstdrankje in de buitenlucht

Van te voren hadden we wel een boeking gedaan van dit resort en eenmaal afgezet door onze Grabtaxi was het dus tijd voor de incheck. In deze overkapte lobby, waaide een heerlijk briesje, hadden we zicht op het prachtige zwembad en werden we direct onthaald door een zeer vriendelijke medewerker. Even de gegevens checken, de kamer was nog niet klaar, maar een welkomstdrankje zat er zeker in, van het resort. Na deze heerlijke verkoeling alvast even kijken bij het strand, waar we onszelf maar bleven verbazen van deze prachtige plek.

Welkomstdrankje Anatara Resort
Welkomstdrankje Anatara Resort

Bij het strand aangekomen een hangmat opgezocht en een heerlijke cocktail besteld, die vanuit de strandbar bij ons werd gedropt. Ook was daar een restaurant te vinden, waar we alvast de menukaart bekeken. Een vriendelijke medewerkster legde daarbij nog uit wat de specials waren en liet ons ook weten dat we niet hoefde te reserveren, er was wel een plek. Happy Anniversary Onze prachtige kamer was inmiddels klaar, maar een koffer hadden we niet bij ons. Jammer voor de bellboy, maar die zal ook vast en zeker erg aardig geweest zijn.

Een speciale vakantie en wat speciaals te vieren en dat resulteerde in een bed wat prachtig opgemaakt was met zwanen van handdoeken en de boodschap ‘Happy anniversary’ (inclusief spelfout), van kleine palmbladeren en wilde orchideeën. Even omgekleed voor het zwembad en een heerlijke duik genomen.

Happy Anniversary
Happy Anniversary

Eenmaal terug in onze kamer was het bed weer geheel opgemaakt en lag er op één van de tafels een setje heerlijke ‘happy anniversary’-chocolade, genieten geblazen dus! Een rondje over het resort gelopen, bedacht waar we wilden eten en weer richting de kamer om ons om te kleden voor het diner. Inmiddels was de housekeeping weer langsgeweest, waarbij ook onze pantoffels waren neergezet langs het bed en er op een palmblad nog een persoonlijke boodschap voor ons was geschreven met een gouden stift. In een tijdsbestek van zo’n vier uur verschillende persoonlijke attenties gekregen, dat is echt iets voor de prachtige Thai.

Chocolade
Chocolade

Dineren bij maanlicht

De zon was inmiddels al verdwenen; “jammer wel, want een zonsondergang had mooi geweest tijdens het diner”. Niks was minder waar, want de volle maan stond al hoog aan de hemel en scheen dan ook prachtig op de zee. Heel druk was het niet dus ons tafeltje voelde extra speciaal, met het ruisen van de zee op de achtergrond. De eerste drankjes waren besteld en ook het eten volgde snel. Daarbij liepen er verschillende vriendelijke serveersters rond die soms wel iets te lief waren. “Smaakt het, wilt u nog wat drinken, is alles naar wens”, het volgde elkaar in rap tempo op, heel lief, heel vriendelijk, maar “ja alles is okee, rustig maar”.

Onze serveerster wilde weten wat we gingen doen die avond en liet vervolgens weten in dezelfde bar nog een dienst te moeten draaien als waar wij wat cocktails wilden drinken. Happy hour it was, twee cocktails voor de prijs van één en ook daar hebben we een heerlijke avond gehad, met prima bediening en nog een heerlijke versnapering van het huis.

Palmbomen en zeezicht
Palmbomen en zeezicht

De volgende ochtend moesten we weer richting het station van Hua Hin, maar reizen kon alleen met een uitgeprint ticket. De vriendelijke gastheer die ons de dag eerder had onthaald, heeft dat ook nog fijn voor ons geregeld. Al met al kunnen we na deze trip in Hua Hin zeker beamen dat de Thaise bevolking erg gastvrij is, helemaal in het Anantara Resort!

Een gedachte over “Gastvrijheid in Hua Hin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.