De heerlijke verse shakes van Tel Aviv

Enkele jaren geleden besloten twee vrienden en ikzelf af te reizen naar Israël en Jordanië. Kwestie van een ticket boeken, uitpluizen wat we wilden doen, hoe we wilden reizen en waar we elke avond wilden slapen. Met Excel, Booking en Google Maps redde je het toen al makkelijk en onze eerste bestemming was Tel Aviv. Deze prachtige stad kan gezien worden als tweede stad na het immense Jeruzalem, een eveneens heerlijke stad met veel historie, waarover later meer.

Tel Aviv heeft van alles te bieden en ik vond het een zeer aangename kennismaking met Israël als land. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en een gevoel van onveiligheid om welke reden dan ook heb ik daar nooit gehad. Mensen zijn tevens behulpzaam, kunnen redelijk Engels praten en anders wordt de buurjongen of schoolgaande dochter er wel bij geroepen, heel lief.

Een paar Shekel voor een shake

Het straatleven in Tel Aviv is ook erg plezant en dan heb ik het niet per se over discotheken, barretjes of kroegen. Ik bedoel dan de straatverkopers, al lopende op straat of in één van de vele tentjes die de stad rijk is. In die tentjes kun je van alles kopen, waarbij je voornamelijk moet denken aan magazines, kranten, chips en snoep. Maar in andere tentjes kun je weer fruit kopen, maar ook allerlei heerlijke bakkerslekkernijen, kruiden, salades, broodjes falafel of iets anders.

Fruit, fruity, fruitshakes
Fruit, fruity, fruitshakes

Wat mij echter het meest positief opviel waren de vele kraampjes waar je verse shakes kon laten maken. Je kon deze onder andere op basis van water of melk laten maken, waarbij je de keuze had uit tientallen soorten fruit en groenten. Kwestie van aangeven of aanwijzen welke combinatie je wilde hebben, welke maat beker je wilde hebben en het werd vers in elkaar geshaked, waarbij geen druppel verloren ging. Ik heb daar overdag onder andere genoten van heerlijke shakes met ananas, peer en meloen, terwijl ik ’s avonds stiekem nog even de straat op ging om een kokosshake te halen.

Ook 's avonds open
Ook ’s avonds open

Naar mijn mening kostte het ook niet al teveel, maar op een oud bonnetje zag ik nog een prijs voorbijkomen van 22 Shekel, nu omgerekend iets meer dan €5,00. Of dat ook de wisselkoers was in 2013 weet ik niet precies. Als dat wel zo was, is het nog steeds een prima bedrag. Daarvoor haal je in Nederland een kleine, lauwe koffie bij de Starbucks of een ‘verse’ shake bij Bakker Bart, wat stiekem een fruitsapje van de Albert Heijn blijkt te zijn, die in de keuken wordt ingeschonken, zodat de consument dat niet ziet.

22 Shekel alsjeblieft
22 Shekel alsjeblieft

Een gedachte over “De heerlijke verse shakes van Tel Aviv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.