Zo fout, maar zo fantastisch: het T-Rex Café in Orlando

Als je naar Disney World gaat in Orlando, dan heb je je handen vol aan alleen al het plannen van je bezoek. Welke parken ga je bezoeken, hoe lang, wat ga je eten, wie wil er in welke attractie? Er is enorm veel te doen en dat kan overweldigend zijn. Ik ben ooit 10 dagen naar Orlando geweest, waarvan ik er 7 spendeerde in Disney World. In ieder geval kan ik je vertellen waar je een enorm grappige diner-ervaring kunt hebben: in het T-Rex Café.

Het T-Rex Café vind je nabij Downtown Disney op East Buena Vista Drive. Het is dan ook precies wat je denkt dat het is: een soort fijne variant van een snackbar, maar dan met tafeltjes en stoeltjes, tafelservice en uiteraard overal enorme dinosauriërs die enorm tot de verbeelding spreken. Om dat alles nog wat heviger te maken, komt er af en toe een storm voorbij en denken de dinosaurussen dat het einde nabij is. Het mooie is dat het animatronics zijn, wat betekent dat het bewegende beesten zijn die ook nog eens geluid maken.

T-Rex Café mammoet
 

Ook prima zonder kids

Je hoeft niet per se kinderen te hebben om bij T-Rex Café te eten, maar reken er wel op dat er veel kinderen zijn. Er is een soort zandbak waar kinderen zich archeoloog kunnen voelen en stenen kunnen opgraven of zandvrij maken. En er is een geweldig winkeltje met grappige shirts en mokken, waaronder eentje met twee T-Rexen die zich iets te laat realiseren dat ze de ark van Noach hebben gemist.
 
Alles in dit café ademt dinosaurussen en dat is zo tof doorgevoerd: het dessert is een vulkaan met lava, je patatjes hebben dinosaurusvormen en de gerechten hebben allemaal grappige namen (Chocolate Extinction bijvoorbeeld). Is er iemand jarig, dan wordt daar natuurlijk ook in stijl aan gedacht. Wat ik zo grappig vind aan T-Rex Café is natuurlijk vooral dat thema, maar de service is ook typisch Amerikaans. De ober vertelt je zijn naam en is constant voor je aan het rennen en het gaat allemaal in een rap tempo en een efficiency waar je mond van openvalt.
 
  

T-Rex Café Restaurant

Het einde der tijden: dino’s in de stress

Alles is ook enorm groot in dit restaurantje: van de dinosaurussen tot de aquaria. Alles ziet er supergelikt en gloednieuw uit, maar het staat er toch echt al vele jaren. Je betaalt er natuurlijk wel wat voor, maar dat is het wat mij betreft meer dan waard. Vooral die geluiden van die dinosauriërs en dat het helemaal donker wordt en zogenaamd gaat regenen, die paniek, het is heel erg grappig. Ook een beetje tragisch natuurlijk, maar ze doen alles met een knipoog bij T-Rex Café. En het is Amerika, als je een show bijwoont in Disney World dan merk je het meteen: je moet er gewoon helemaal in meegaan.
 
Het is natuurlijk een beetje gek om als volwassene zonder kids plaats te nemen in zo’n thema-restaurant, maar juist omdat we dat in Nederland helemaal niet hebben, is het een hele ervaring. Juist omdat het zo Amerikaans is (het eten ook trouwens: je werkt aardig wat calorieën weg), is het een hilarische avond waarbij je de grappigste foto’s kunt maken met die dino’s. Zorg wel dat je op tijd boekt, zodat je verzekerd bent van een plaatsje.

T-Rex Café dino

Een gedachte over “Zo fout, maar zo fantastisch: het T-Rex Café in Orlando

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.