Wereldstad Dubai: luxe, hoogte en grootheidswaanzin in één dag

Dubai, je kunt er makkelijk een week vertoeven, waarbij je elke dag totaal iets anders zult ervaren. Luxe, woestijn, het water op, heerlijk genieten van eten of drinken en noem het maar op. Mijn trip naar Dubai duurde slechts een dag, omdat we hier voor kozen na onze Australië-trip. Slechts 24 uur in Dubai, dat is toch te weinig zou je denken? Think again!

De vlucht uit Sydney was zo geboekt dat we vroeg in de ochtend in Dubai aankwamen, een prachtige stad in de Verenigde Arabische Emiraten, die bekend staat om van pracht en praal. De ochtend daarna vlogen we helaas alweer richting Amsterdam, dus er was werk aan de winkel. Een vriend van me die mee was, was eerder al in Dubai geweest en dat was best handig. Zo konden we snel enkele van dé highlights van deze prachtige stad bezoeken!

Burj al Arab en de palmeilanden

We waren geland, spullen waren gedropt in het hotel op het vliegveld en onze auto was opgehaald. Ergens geld gepind en een broodje naar binnen geschoven, heerlijke koffie erbij en onze daytrip was begonnen! Dat betekende naar het strand, heerlijk om even te ontspannen na zo’n lange vlucht en met prachtig uitzicht op de zee, skyline en het enige zevensterrenhotel ter wereld: Burj al Arab. (eigenlijk is het een vijfsterrenhotel, maar de eigenaar vond dit toch wat leuker staan in de reisbrochures) Dit hotel ligt op een privé-eiland, kent de beste restaurants, lijkt op een Arabische Dhow oftewel schip en de kamerprijs… die is hoog, iets hoger zelfs dan de 321 meter van het hotel zelf.

300 Dirhams
300 Dirhams

Wat foto’s geschoten en door naar de palmeilanden, iets wat er uit de lucht uiteraard veel mooier uitziet dan vanuit een auto, maar toch. De weelde is enorm, maar tientallen luxe sportauto’s op de weg heb ik eigenlijk niet eens gezien, misschien toch maar de verwachtingen bijstellen. Luxeuze huizen, veel hotels, heerlijke temperatuur, dat was wel echt genieten. Op de terugweg nog even de prachtige haven van Dubai aangedaan, waar boten liggen van de superrijken, maar waar je ook heerlijk een koffie’tje kunt drinken voor twee euro.

Burj Khalifa, honderden meters omhoog

Een kaartje voor de Burj Khalifa hadden we online al geboekt en dat werkt met tijdsloten, dus de auto geparkeerd en hop naar binnen. Daar is al een maquette te zien van enkele meters hoog, maar zo ver mogelijk omhoog in deze naald in stad van 828 meter hoog, daar ging het om. De liften razen met 42 kilometer per uur omhoog, maar helemaal bovenin stap je niet uit, dat is niet voor het ‘normale’ volk. Toch is het observatiedeck dat honderden meters hoog ligt genieten geblazen!

Je ziet de palmeilanden, de stad, een prachtige horizon en de woestijn! Uiteraard maak je dezelfde foto’s als de tientallen andere toeristen, maar misschien ben je er dan ook maar één keer in je leven. Je ziet de grootse aangelegde vijvers aan de voet van deze immense wolkenkrabber, auto’s zijn speldenknoppen en mensen, daarvoor moet je toch echt inzoomen met je camera.

Uitzicht vanuit de Burj Khalifa
Uitzicht vanuit de Burj Khalifa

Dubai Mall: duiken, eten en shoppen totdat je erbij neervalt

Zeg je Dubai, dan zeg je shoppen en dat kan méér dan genoeg in deze kolos van een stad. We gingen naar Dubai Mall, ’s werelds grootste winkelcentrum. Naast honderden winkels is er wel veel meer te doen. Je kunt er skiën of snowboarden op een prachtige indoorbaan met temperaturen onder nul, terwijl het buiten 40 graden is. Eten is er ook in overvloed te vinden in één van de tientallen foodcourts. Wij kozen ervoor om een bezoek te brengen aan het prachtige aquarium midden in deze mall, een aquarium zo groot dat je er daadwerkelijk een duik in kunt nemen of je duikbrevet kunt halen.

Honderden, zo niet duizenden beesten leven in dit immense stuk pracht en praal, mooi om te zien, maar ook wel wat zielig te noemen. We hadden een tour geboekt, en kwamen zo ‘achter de schermen’ terecht, waar van alles verteld werd, echt wel een aanrader. Haaien, roggen, krabben, zeepaardjes, baracuda’s, noem het maar op en het was te vinden in dit aquarium.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Inmiddels was het eind van de middag, tijd om wat te eten en dat hebben we ook gedaan in Dubai Mall. Het maakt niet uit wat je wilt eten, want alles is voorhanden en het leuke is, dat het weinig kost. Waar je misschien denkt dat alles in Dubai niet te betalen is, is dat dus niet het geval. Een volledige maaltijd kost je een paar euro en een heerlijk ijshoorntje bij de MacDonalds kost je omgerekend 20 cent!

Na onze maaltijd naar buiten, want het was inmiddels donker en dat betekende dat we weer richting de Burj Khalifa gingen. Aan de voet van de wolkenkrabber die we die middag hadden ‘beklommen’, waren verschillende shows aan de gang, een prachtige combinatie van licht, geluid en fonteinen, iets dat je daar kunt zien of in Las Vegas. Ook die prachtige naald was verlicht, met mooie designs, spetterende kleuren en een prachtige lichtshow.

Inmiddels was het bijna nacht, tijd om richting het hotel te gaan, een drankje te doen en voor de eerste en voorlopig laatste keer wakker te worden in Dubai, de stad van de luxe, hoogte en grootheidswaanzin! PS. Ik wil nog wel een keertje terug, onder andere Ferrari World bezoeken en het aquapark daar, tevens de woestijn in en… Ik droom nog even verder ja.

Zonsondergang Dubai
Zonsondergang Dubai

Een gedachte over “Wereldstad Dubai: luxe, hoogte en grootheidswaanzin in één dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.