Onverwachts romantisch: de Emirates stoeltjeslift in Londen

Docklands in Londen is een apart gebied. Het is heel dichtbij Londen City Airport, maar het is in een wat waterrijker en wat meer industrieel gebied. Het is waar o2 en Excel te vinden zijn en een heleboel zakelijke hotels. Maar er is ook een klein beetje romantiek te vinden aldaar, in de vorm van de Emirates stoeltjeslift.

 

Je kunt deze stoeltjeslift van 90 meter hoog heel gemakkelijk nemen. Je pakt je Oyster card erbij of je kiest ervoor een kaartje te kopen van 8,40 Britse pond. Vervolgens kun je dan in ongeveer tien minuten het ritje van 1,1 kilometer afleggen en direct weer teruggaan. Uitstappen aan de andere kant kan natuurlijk ook.
 

 

Emirates Stoeltjeslift

Een skilift zonder ski-oord

Een tochtje in deze in 2012 opgeleverde stoeltjeslift wordt vergezeld door een informatiefilmpje in de cabine zelf, een mooie dikke flyer met daarin de skyline van Londen en wat je daarvan kunt bekijken vanuit de stoeltjeslift. Het ticket zelf ziet er erg koddig uit. Informatie genoeg over wat er allemaal in en om deze skilift (zonder ski-oord) is gebeurd, maar het is moeilijk om daar je volle aandacht bij te houden.
 
Je bent waarschijnlijk vooral foto’s aan het maken. Colin en ik hadden het geluk dat we vlak voor de zon onderging op een mooie herfstavond in de cabine plaatsnamen. Hierdoor hebben veel foto’s een mooie roze hemel. Wat wel jammer is, is dat het niet helemaal helder was, waardoor we veel bezienswaardigheden en iconische gebouwen zoals The Shard niet hebben kunnen zien.
 
Emirates Stoeltjeslift trein
 
Hoewel dat niet aan ons hoeft te liggen, want er worden ook vier hoge panden gebouwd waardoor het zicht op die mooie skyline van Londen sowieso wat wordt verpest. Erg jammer is dat en aangezien de lift is gebouwd in 2012, vragen we ons hardop af hoe daar geen rekening mee gehouden is. Toch hoef je daar niet heel lang bij stil te staan, want zo’n cabine met zijn tweetjes is een veel te goed moment voor wat romantiek. Even samen in een hokje zitten praten en knuffelen, dat is natuurlijk best onvergetelijk in dit bijzondere vervoermiddel.
  
Emirates Stoeltjeslift Theems

Theems en O2

Verder is het een fijn tochtje dat gaat over de Theems en langs de O2. Het is niet goedkoop, maar zeker als je niet zoveel tijd hebt en toch een mooi uitzicht wilt hebben, dan is deze 90 meter hoge trekpleister een heel slimme optie om toch even boven Londen uit te stijgen en het zo te bekijken. Een andere optie is om bijvoorbeeld de SkyGarden te reserveren. Dat is gratis, maar dat zit wel constant vol.
 
Dit is toch net even een grappigere manier, om in een skilift te zitten zonder dikke winterkleren en zonder bang te zijn dat je snowboard zichzelf uit het houdertje aan de buitenkant wipt. Net als de meeste culturele uitstapjes in de Britse hoofdstad, is ook Emirates Air Line cable car -zoals het ding in de volksmond heet- erg schoon en goed verzorgd. Alles werkt als een trein, als treinen tientallen meters hoog zouden hangen en tot in de oneindigheid zouden blijven komen tenminste.

 

Emirates Stoeltjeslift O2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.