Hotel Ibis London Excel Docklands voelt een beetje als een hostel

Er zijn niet heel veel redenen om een hotel te boeken in de Docklands in Londen, behalve als je een concert hebt in de O2 Arena. Toch zou ik je aanraden vaker te kijken naar een hotel in de Docklands, want je bent niet alleen razendsnel in de stad: je zit praktisch op loopafstand van het vliegveld London City.

Het is namelijk best fijn dat er een groot aantal hotels te vinden zijn in de buurt van O2. Je hebt daar ook evenementencentrum Excel en de Zuidas van Londen. Misschien wil je bijvoorbeeld wel zakelijk in de Docklands verblijven. Een van die vele hotels is Hotel Ibis London Excel Docklands, wat naast het Novotel ligt. Laten wij daar nou laatst hebben geslapen! Heel goedkoop is het ook niet, maar voor Londense begrippen vallen de prijzen nog wel mee, zeker als je toch wel snel in de stad wilt kunnen zijn.

Londen

Capsule-achtige badkamer

So far so good, maar ik ga je toch afraden daar te verblijven als het meer dan 100 euro kost. Het voelt namelijk nogal als een hostel aan. Dat is zowel te merken aan het ontbijt als de kamer zelf. Het bed is prima en de voorzieningen (yep, thee maken!) zijn goed, maar de badkamer voelt als een soort capsule die is neergeplempt in de slaapkamer. Het ziet er een beetje plastic uit en heel lekker poedelen lukt niet helemaal door de vreemde plaatsing van de deurtjes.

De kamer was verder oké, maar niet bijzonder. Niet heel ruim ook, mocht je dat wel belangrijk vinden. Het uitzicht is ook niet overal even mooi. Je kunt mooi op het water uitkijken, zoals je op deze foto’s ziet, maar er was ook een parkeerplaats-achtig uitzicht dat iets minder inspireerde. Nu ben je daar ook niet voor de mooie uitzichten, want je bent in Londen, waar je waarschijnlijk de meeste tijd buiten je kamer spendeert, maar weet dus dat er wel een verschil in zit.

Ibis London Excel Docklands

Hotel of hostel?

Wat ik het meest teleurstellend vond was het ontbijt. Dat voelde allemaal een beetje hostelachtig: je schepte je eten op uit een stel pannen en je moest een heleboel dingen zelf doen. Op zich niet zo erg, maar ik had dat niet helemaal verwacht bij dit hotel. Bovendien waren de opties bij het ontbijt allemaal erg calorierijk; er waren weinig magere keuzes. Op zich wel lekker allemaal, en het hoort ergens ook wel bij een goed Brits ontbijt, maar een klein beetje meer vers fruit was een plus geweest.

Het is een heel schoon en modern hotel, waarbij de mini-incheckbalie doet denken aan CitizenM. Dat ging wel allemaal lekker snel, dus daar houd ik van. Maar voor een hotel dat geen hostel is, voelde het simpelweg allemaal net even te “doe-het-zelf” aan. Jammer, want verder was de afwerking en de stijl wel helemaal in orde. Dus ja, het is geen slecht hotel, het is hartstikke in orde, maar je moet er niet al te luxe verwachtingen van hebben, dan zul je er prima vertoeven.

Ibis London Excel Docklands

Nog even een grappig detail uit de kamer aanstippen, want er is een speciaal kubusje met zowel stekker-aansluitingen als USB-ports (op de achterkant) waarmee je dus ook je mobiel kunt opladen als je bij het inpakken geen reisstekker in je rolkoffertje hebt gegooid. 😉

Ibis London Excel Docklands

Een gedachte over “Hotel Ibis London Excel Docklands voelt een beetje als een hostel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.