Fietsen en genieten met Co van Kessel

“We gaan naar Bangkok, wat moeten we daar zeker doen?” Die vraag heb ik aan een paar vrienden gesteld, die al in Bangkok geweest waren, en het steevaste antwoord was: fietsen met Co van Kessel!

Deze helaas overleden grootheid kwam tientallen jaren geleden naar Bangkok, had daar een mountainbike en was dan ook veel op de fiets in Bangkok te vinden. Daar leerde hij de mooiste straatjes kennen, de beste hotspots die niemand anders kent en de leukste lokale toko’s, markten en weggetjes. Co is er misschien niet meer, maar zijn bekende toko is er nog wel en aangezien ook Laura deze toko kende, was het idee al snel geboren.

Er worden verschillende tours aangeboden, variërend van een paar uurtjes fietsen tot hele dagen de hort op met de fiets, trein, boot, skytrain en noem het maar op. Als we er dan toch zijn, dan moeten we het maar goed doen dachten we en daarom boekten we een 9-uur durende tocht voor zo’n zes tientjes per persoon en ik kan nu al zeggen: dat was genieten!

Kleine groep, veel genieten

We moesten rond 09.00 in de ochtend bij het kantoor zijn, wat zo’n drie kwartier lopen was door Bangkok vanaf ons hotel, heerlijk en prima natuurlijk. De groep was klein, wij tweeën, de Belgische Marcel van een jaartje of 60 en een Zuid-Koreaanse die Co blijkbaar ook online had gevonden. Heerlijk fietsje, mandje voorop voor de tassen, water en m’n telefoon, want foto’s en filmpjes maken, ja zo ben ik.

De tour begon met het fietsen door Chinatown, door de kleinste straten die je maar kunt vinden en de meest nauwe steegjes, bijna door de keukens en woonkamers van de mensen die daar woonden. Na twee minuten vond ik de dag al geslaagd en we moesten nog tot 18.00, dat werd genieten! We reden richting het treinstation, waar onze trein al klaar stond om een stukje buiten Bangkok te zoeven. Fietsen erin en zitten maar, flesje koud water erbij en onze eerste ervaring met sticky rice was ook een feit, dat alles dankzij onze Suzy, onze zeer prima tourguide.

Smal, druk en lekker manoeuvreren
Smal, druk en lekker manoeuvreren

Pineapple koekjes

We kwamen een beetje in de outskirts terecht, fietsten stukken over betonnen paden langs het water, zwaaiend naar de lokale bevolking, onder bruggen door, heerlijk! Onderweg een korte stop, waar ik even door de lokale ‘supermarkt’ struinde. Suzy zag dat en kocht verschillende lokale lekkernijen voor ons, waaronder pineapple-koekjes, heerlijk toch. Het was daarna nog een klein stukje fietsen naar de plaats waar we onze Thaise lunch kregen; soep, rijst, groenten met kip en cashewnoten, way too much, maar wel even lekker.

Met fietsen waren we nog lang niet klaar, alhoewel onze Zuid-Koreaanse allang had willen stoppen, dus we gingen weer verder. Via een bananen- en kokosnotenplantage trokken we verder, kwamen we langs verschillende tempels en lieten we de fietsen achter om in de boot te stappen, een echte longtail. Nog steeds genietend van de heerlijke vergezichten en zon was een stukje varen wel even heerlijk te noemen, genietend van verschillende andere Thaise snacks.

Bananenplantage
Bananenplantage

Alle vormen van vervoer

Na een tijdje varen meerden we weer af, stapten de boot af en liepen via een kleine markt richting de hoofdweg. Ook daar vond Suzy het een goed idee om wat lokaal fruit te proeven, een soort van lychee in een rode stekelige schil: tasty! We hadden inmiddels al gefietst, gevaren, in een trein gezeten, gewandeld, een stukje in een ubertuktuk gezeten met de hele groep en in de skytrain gestaan (gevoelstemperatuur -22). Het laatste stukje werd er nog even een lokale bus aangehouden, waarin we even konden genieten van de YouTube-playlist van de chauffeur, heerlijk door het drukke verkeer van Thailand, scheurend en toeterend.

Treinstation net buiten Bangkok
Treinstation net buiten Bangkok

Ja nagenoeg elke Nederlander die naar Bangkok gaat zal van Co van Kessel horen via vrienden, kennissen, familie of via internet, maar boeit dat? Wij hebben een heerlijke ervaring gehad en voor dat geld zo’n heerlijke dag weg inclusief snacks, genoeg drinken en een heerlijke lunch, volgende keer weer alsjeblieft!

Een gedachte over “Fietsen en genieten met Co van Kessel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.