Weekje Griekenland of Spanje ofzo…

Er even tussenuit, niet veel bijzonders, maar gewoon even een weekje genieten van de zon. Weinig omhanden, beetje poedelen, een stadje bekijken, de toerist uithangen en heerlijk eten en drinken. Qua budget mocht het niet heel veel kosten, want het was gewoon even bijkomen en niet meer dan dat. Met een euro of € 400 per persoon, konden we vast en zeker wel een mooie last minute-aanbieding vinden via Tui, Kras, Corendon of een andere ‘goedkope’ toko.

En er was zeker nogal wat te vinden voor dat bedrag of een paar tientjes meer; Corfu, Kos, de Costa Brava of bijvoorbeeld Ibiza. Wat wilden we eigenlijk? Het hotel met de beste reviews, de goedkoopste, inclusief of exclusief eten, strand naast de deur of juist wat afgelegen? Maar ook keken we naar vliegtijden, bijkomende kosten voor bijvoorbeeld bagage of transfers, je kent het vast. We hadden zelfs een klein Excelbestand in elkaar gedraaid met linkjes, reviewcijfers en andere interessante informatie, we werken niet voor niks beiden in de techwereld.

Pakketreizen en losse vliegtickets

“Laten we dit weekend dan toch maar beslissen en boeken babe, we moeten al bijna de hort op”. Toch wilde ik nog even op het internet kijken, daar is immers van alles te vinden; pakketreizen, losse vliegtickets en hotels, appartementen, info over het weer, de bevolking en noem het maar op.

Het was avond en ik zat bij een vriend op de bank, laptopje op schoot, muziekje aan en toch nog even Corendon checken. Beetje spelen met prijsfilters daar wat een erg fijne optie is toch nog even op ‘onder € 500’ gezet want ja, misschien zie je net dé vakantie voor een paar tientjes meer. En wat stond er aan de linkerkant als optie? Thailand it was! Maar voor minder dan € 500,00 per persoon naar Thailand, ja dat kan natuurlijk alleen als er heel wat addertjes onder het gras zitten.

Website Corendon
Website Corendon

Geen addertjes onder het gras

Het begon al met het hotel, want op de website van Corendon kreeg die een mager zesje. Nou prima, dat is tenminste geen achterbak van een taxi waar ik in moet slapen, maar dat cijfer was gebaseerd op slechts één review. Tripadvisor it was en daar kreeg het hotel gemiddeld een acht op basis van meer dan 750 reviews: nice! Ik zat al te bedenken hoe lang ik over de reis zou willen doen voor dit bedrag, want een rechtstreekse vlucht kon natuurlijk nooit.

Wat schetste de verbazing? Het was dus wel een rechtstreekse vlucht, ook nog eens met KLM en de vliegtijden konden bijna niet beter, bingo dus! Dan moest er wel iets zijn wat extra kosten met zich meebracht, zoals de transfer van het vliegveld naar het hotel of ruimbagage bijboeken wat je toch wel wilt. Ook dat was allemaal inclusief en we kregen zelfs nog een paar tientjes korting als we direct boekten. Nog even gekeken via onder andere SkyScanner en Booking wat de vluchten en het hotel zouden moeten kosten, maar dit was simpelweg een ‘wereldaanbieding’!

Via WhatsApp en telefoon contact gehad met Laura en die was net zo enthousiast als ikzelf. Deze reis was dan ook al een uurtje nadat ik het spotte geboekt. Mijn eerste Azië-ervaring was aanstaande, we gaan naar Thailand! Yeah!

4 gedachtes over “Weekje Griekenland of Spanje ofzo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.