Even weg in eigen land: Kaboom hotel in Maastricht

Al eerder schreef ik dat ik al een tijdje bezig ben met mijn rijbewijs. Enerzijds ben ik er nog niet omdat ik mijn theorie steeds niet haal, anderzijds duurt het herkansen ervan extra lang omdat er door de pandemie nu eenmaal minder plekjes beschikbaar zijn bij het CBR. Een plek waar ik een maand eerder terecht kon, dat was Maastricht. Vandaar dat ik mezelf een nachtje cadeau gaf in Kaboom hotel Maastricht.

Maastricht station

Kaboom hotel Maastricht

Het Kaboom-hotel geeft een beetje een hostel-achtige vibe, maar de prijs is wel wat hoog. Nu zit je ook wel op een ideale plek: middenin het centrum van Maastricht. Je kijkt uit op het station en je kunt zo de stad inlopen. Zeker toen ik er was, wanneer er overal vrolijke kerstversiering hing, was het fijn om even een wandelingetje te maken. Overal staan schattige kerststerren en je zou bijna denken dat de wereld normaal is.

Dat is het echter niet. Ik kon in deze ultragezellige stad niet echt genieten van de Limburgse gastvrijheid. Terwijl ik door de verlaten en soms eng stille straatjes van de stad liep, zat ik me te bedenken wat ik dan wilde eten. Zeker als je een beetje moe bent en in je eentje loopt, dan is de kans groot dat je dan toch vervalt in een McDonalds of New York Pizza. Van Tripadvisor weet je nu ook niet helemaal wat je moet verwachten. Tenminste, Tripadvisor is nog steeds een geweldige tool, maar je weet nooit of een restaurant open is en of het aanbod representatief is voor als je er gewoon zou gaan eten.

Kaboom hotel Maastricht

Restaurant Tivoli in Maastricht

Ik heb me dus gewoon maar laten leiden door waar ik toevallig liep. Ik liep langs een Italiaans restaurant genaamd Tivoli, waar bakken in de vitrine stonden met verse pasta. Toen er ook nog een vegetarische pasta pesto op een bord als daggerecht stond, wist ik: dit moet ik proberen. Even een kwartiertje wachten, afrekenen en terug naar mijn hotelkamer om het lekker op te eten. Nu was ik nog wel even onderweg naar het hotel, dus ik denk dat dat het eten niet heel veel goeds heeft gedaan. Bovendien ben ik nogal een pesto-monster en vond ik dat er wel erg weinig pesto in het gerecht voorkwam. Niet heel succesvol dus, terwijl Tivoli verder alles in huis lijkt te hebben om perfect te zijn.

Kan gebeuren natuurlijk. Dan nog maar even genieten van de bijzondere hotelkamer. Ik had voor vijf euro extra een kamergenootje, of eigenlijk een hele familie: je kunt bij Kaboom hotel namelijk een klein terrarium met wandelende takken huren. Het is erg grappig om naar te kijken, al zitten deze insecten ook veel stil. Het is een leuke manier om iets dichterbij de natuur te zijn in zo’n grote stad. Bovendien brengt het ook wat groen in de verder erg wit met grijze kamer. Heel erg leuk.

Tivoli Maastricht

Niet bepaald brandschoon

Hoewel ik daar totaal niet op let, viel het me op dat de kamer helemaal niet zo schoon was. Mijn nachtkastje plakte en er zat allemaal stof en ander vuil op. Niet zo aantrekkelijk en het verbaasde me enigszins. Kaboom hotel ziet er verder namelijk wel heel modern en juist clean uit door het vele wit. Misschien was de schoonmaakster net een hoekje vergeten. Ze hebben sowieso wat meer werk, want je krijgt je ontbijt tegenwoordig op je kamer geserveerd.

Kaboom wandelende tak

Je krijgt ontbijt van Restaurant Servaes en het wordt op een door jou gekozen tijd gebracht door iemand die even op je deur klopt. Er zit een croissantje in, een bakje yoghurt en een kopje thee (dat moet je wel even aangeven uiteraard). Ik ben vegetariër dus ik weet niet of er normaal ham bij zit, maar ik had kaas en jam. Het chocolademonster in mij miste wel de hagelslag en/of Nutella, maar eigenlijk was dit een prima ontbijt. Er zat zelfs een eitje bij.

Kaboom Ontbijt

Het lijkt wel wat veel geld voor wat je krijgt, maar het zijn moeilijke tijden, dus ik heb besloten alles wat daarmee te maken heeft een beetje te laten voor wat het is. Het ontbijt is een prima start van de dag, waarop ik helaas op 1 fout na mijn theorie weer niet haalde. Volgende keer? Deventer, dus dan kom ik bij jullie terug met wederom een hotelreview.

Het Kaboom-hotel in Maastricht is wat aan de prijzige kant, maar de stijl is wel ontzettend leuk. Overal grappige briefjes met leuke teksten, interessante designkeuzes en een geweldige centrale locatie. Zeker als je een goede aanbieding kunt scoren, dan zal je merken dat Kaboom een heel prettig hotel is voor zij die niet ultieme luxe willen, maar vooral een frisse, nieuwe omgeving. Iets waar we allemaal waarschijnlijk hard aan toe zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.