Een wereldkaart van City Shapes past in elk interieur

Ik schreef eerder al over de ING-rentepuntenwinkel en de vele interessante dingen die je daar kunt kopen als reiziger. Niet alleen zijn er bijvoorbeeld koffers te koop die je mee kunt nemen op reis, maar ook allerlei decoratie voor in huis, die te maken hebben met reizen. Eén item is een houten wereldkaart van City Shapes en dat is wat mij betreft een aanrader!

City Shapes is een bedrijf, dat naast deze wereldkaarten ook allerlei silhouetten verkoopt van bekende (Nederlandse) steden. Leuk allemaal en prachtig, maar wij zijn dus gegaan voor een prachtige houten wereldkaart. De eerste keer dat ik zo’n kaart zag was een paar maandjes geleden, bij een vestiging van Expo. Het was de eikenhouten-versie, maar ook Australie was al in de notenhouten kleur te zien, ook een mooie kleur.

Prachtig hoor en de versie die ik zag was de ‘kleine’ variant, alhoewel die nog steeds 160×86 centimeter meet. De prijs, ja die was wel echt slikken; €295,00. Dat vond ik wel echt teveel van het goede, Laura ook, dus helaas. Je hebt naast deze twee kleuren nog meerdere varianten en ook kun je kiezen voor een goedkopere RVS-variant, leuk natuurlijk.

Veel korting bij ING
Toen was ik weer eens bij de ING-rentepuntenwinkel aan het kijken en wat zag ik, dezelfde houten wereldkaart van Cityshapes, maar wel voor €100,00 minder. Keuze heb je dan wel uit eikenhout of notenhout en je kunt ook kiezen voor de grotere variant, waarbij je hetzelfde bedrag aan korting krijgt, maar die versie is natuurlijk ook weer een stuk duurder.

Het was eigenlijk simpelweg even de muur checken waar het zou komen te hangen, meten en bestellen maar. We kozen voor de versie van notenhout en een paar dagen later werd deze al afgeleverd. Ik had al even gezocht hoe je zoiets op zou moeten hangen en het leek allemaal niet al te moeilijk. Het pakket bestaat uit een grote houten plaat, waar alle werelddelen en losse eilanden in zijn gelasergegraveerd, wat afstandshouders, magneten, schroeven en wat kit (voor de afstandshouders).

Ophangen lukte zelfs mij
Wij hadden het geluk dat we de kaart op wilden hangen aan een muur met houten schrootjes, dus boren was niet nodig. Je hangt de papieren kaart op de muur, meet alles netjes uit en tekent de punten aan van de magneten. Daarna zet je puntjes voor alle losse grote eilanden en dan kan het papier eraf en is het schroeven geblazen. Al met al was ik zo’n kleine twee uur bezig, even wat rust af en toe, even kijken van een afstandje, even checken met de papieren kaart die inmiddels op de vloer lag.

Het resultaat is (vinden wij) echt fantastisch. Het product is erg mooi, het hangt echt prachtig op de gekozen muur en ook de installatie ervan was allemaal wel prima. Wel is het op sommige plaatsen heel fragiel, dus als je de delen uit de houten plaat haalt is het wel opletten geblazen. Zo was het gedeelte tussen Spanje en Afrika, wat blijkbaar vastzit bij de City Shapes-kaart, al wat verpulverd en nog fragieler dan hoort, zo uit de fabriek. Dat hangt nu dan ook met een extra afstandshoudertje erachter en het is uiteindelijk helaas gebroken. Iets wat ik weet en me nog steeds wat aan erger, maar als je het niet weet niet ziet. En ik zeg het natuurlijk tegen niemand, dus we laten het maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.