Genieten en nieuwe vrienden: één dag in Rome

Voor m’n werk ben ik toch wel vrij regelmatig in het buitenland te vinden, veelal met een nachtje slapen erbij. De combinatie van hard werken en zwoegen tot diep in de nacht & het zijn in een grote stad (want daar ben ik dan vaak te vinden) levert zo af en toe eens een vrij uurtje op. Soms zijn de vliegtijden en tijden dat het grote spektakel begint wat ruimer en dat betekende ruim een jaar geleden dat ik Rome heb kunnen zien als een soort speeddate, maar er was meer.

Als al het werk gedaan is in Nederland en alles tot in de puntjes klaarstaat totdat het op een bepaald moment allemaal live mag, dan heb je weleens een klein gelukje. Dat had ik in Rome, waar het vliegtuig landde om 08.00 in de ochtend, terwijl een persconferentie waar ik aanwezig moest zijn pas laat in de middag begon. We waren met een groot aantal Nederlandse journalisten, waarvan ik er redelijk wat kende, maar er waren ook genoeg onbekenden mee.

Hotspots in Rome

Ik maak makkelijk contact, m’n humor wordt vaak toch wel gewaardeerd, ik ben een niet al te moeilijk persoon en ik had even geen zin in de gevestigde orde. Met het grootste deel van de groep pakten we de metro richting het Colosseum, waarna men wilde lunchen. Dat betekende voor mij echter dat ik met twee gasten en een meid die ik pas een kwartiertje gesproken had het hazenpad koos. Het was een heerlijke zonnige dag en een plan de campagne hadden we niet echt.

Rechts van het Colosseum
Rechts van het Colosseum

We waren al bij het Piazza del Colosseo, dus daar werden de nodige foto’s geschoten van dit machtige gebouw vol historie. Tijd voor een rondleiding hadden we niet echt en het was een bliksembezoek, dus we moesten wel door. Die paar uren hebben we niet alleen elkaar een stuk beter leren kennen, maar ook Rome in vogelvlucht mogen ontdekken. Zo hebben we een heerlijk ijsje gegeten op de Spaanse Trappen, hebben we een muntje gegooid in de Trevifontein en hebben we ons verbaasd over de drukte bij Piazza Navona. Heerlijk met een t-shirtje aan, genietend van alles wat deze Italiaanse wereldstad te bieden heeft waren het een paar heerlijke uren.

Cultuur vs terreurdreiging
Cultuur vs terreurdreiging

Pizza en straatverkopers

We zijn daarnaast nog langsgegaan bij het Pantheon, de nauwe Italiaanse straatjes en het heerlijke straatleven vol straatartiesten en de wat mindere -verkopers. Het eten, voordat het evenement begon was een moeilijk discussiepunt, want er was niet heel veel tijd en om nou een Mac in te schieten in zo’n mooie stad, geen goed idee. Uiteindelijk kozen we ervoor om gewoon weer richting de metro te gaan en onderweg zagen we het wel.

Een puur Italiaans restaurantje zo’n 200 meter van het Colosseum was onze place to be. Uiteraard even gekeken naar de prijzen, voordat we op zo’n hotspot wilden vertoeven, maar daar was niks op aan te merken. Dat betekende heerlijk genieten van het pure eten dat Italië te bieden heeft. Lees: ik houd van pizza, maar lasagne of pasta is echt niet aan mij besteed.

Rondwandelen
Rondwandelen

Rome voor een paar dagen

Ik zou als ik zou mogen kiezen niet zo snel voor Rome gekozen hebben, maar nu ik er even van heb mogen genieten, staat dit nog wel op de wishlist voor een paar dagen. Zo zijn er genoeg prachtige musea te bezoeken, wil ik het Colosseum sowieso nog een keertje in en heb je natuurlijk ook nog Vaticaanstad, waar ik zeker een bezoek aan wil brengen en wat nu totaal niet te doen was. Rome kent trouwens ook z’n mindere punten, want de hoeveelheid afval die ik heb gezien langs de weg en in de parkjes wat buiten het centrum, was echt niet normaal.

Archeologische opgravingen
Archeologische opgravingen

Kapotte flessen, matrassen, opgebouwde hutjes van zwervers, kleding, winkelwagentjes, noem het maar op. Rome is dus zeker niet alleen maar pracht en praal, maar zeker een stad om op je lijst te zetten, want er is voor iedereen wat te vinden! Van cultuur tot heerlijk eten en van musea tot het opdoen van nieuwe vriendschappen! Reizen doe je misschien vaak met je partner, vrienden of kennissen die je al door en door kent en dat is begrijpelijk, maar deze trip had ik niet met hen willen maken eerlijk gezegd! Remco, Lisanne en Roy; Bob Sinclar was in tha house!

Een gedachte over “Genieten en nieuwe vrienden: één dag in Rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.