Rondvlucht boven de Grand Canyon en Monument Valley

Het was 2008, ik was 21 jaar en samen met een vriend besloot ik om naar Amerika af te reizen om in vijf weken tijd van New York naar San Francisco te bussen. We kozen voor een groepsreis per coach en hebben in die tijd naast Amerika ook kort Canada aangedaan. Over die reis kan ik nog wel tientallen blogs schrijven dus houd Reislist in de gaten!

Nu is het tijd voor de Grand Canyon en Monument Valley! Een georganiseerde reis van zoveel weken met allerlei highlights kostte een rib uit ons lijf, maar je kreeg er ook veel voor terug. Wel waren er ook nog genoeg optionele excursies te boeken en één daarvan was een vliegtuigtrip boven de Grand Canyon, met een stop in Monument Valley.

Dit immense rotslandschap ligt in Arizona en is het gebied van de rivier de Colorado, die al miljoenen jaren lang door het rotslandschap slijt. Het was even slikken, maar die $300 die het kostte, was het achteraf meer dan waard. We konden ook een uurtje vliegen in een helikopter voor wat minder geld, maar kozen voor een vliegtuigtrip van een halve dag!

Even wegen in het wegrestaurant De mensen die zich hadden ingeschreven voor deze trip kregen van de tourguide allemaal een losse dollar, zodat we onszelf konden wegen, vlak voordat we stopten bij een wegrestaurant. Ik begreep er weinig van, maar in het toilet daar stond een weegschaal, dus wegen maar. Onze gewichten doorgegeven aan de gids en ondertussen weer door naar het vliegveld.

Toen we op het vliegveldje aankwamen begreep ik het eindelijk. We gingen de lucht in met een vliegtuigje dat slechts plaats had voor 10-12 mensen, dus de gewichtsverdeling moest wel optimaal zijn natuurlijk. Na het opstijgen vlogen we over het prachtige kenmerkende landschap, zagen we dit wonder der natuur vanaf bovenaf en konden hier en daar zelfs een bootje zien van de mensen die daar beneden vakantie vierden of een dagje aan het vissen waren.

View from the sky
View from the sky

Landen en door in een pick-up

Na een uurtje vliegen was het tijd voor de landing, middenin het machtige rode landschap van Monument Valley, waarna de trip werd voortgezet in een pick-up. Heerlijk warm, wind door de haren, zonnebril op evenals een echte cowboyhoed tegen de zon. We reden zo richting de kenmerkende rotsformaties, uitgesleten door de wind die daar afgelopen miljoenen jaren langs raast. Elke minuut kon je tientallen foto’s maken van de prachtige vergezichten, de mooie kleuren of de op het klimaat aangepaste vegetatie.

Vergezicht en rotsformaties
Vergezicht en rotsformaties

Er konden nog wat foto’s gemaakt worden op een toeristisch punt, waarbij je als een echte cowboy op een paard kon zitten, maar daar zijn we niet zo van. Toen keerden de pick-ups weer om en was het tijd om richting het vliegtuigje te gaan voor de terugvlucht om nog een keer te kunnen genieten van de Grand Canyon. Het weer leek iets om te gaan slaan, dus er moest wat haast gemaakt worden en in de verte zagen we al enkele onweersbuien aankomen.

Vliegtuigje
Vliegtuigje

Eenmaal in de lucht brak het onweer pas echt los, maar die buien waren nog steeds honderden meters van ons verwijderd. Een mooie en magistrale afsluiting van een prachtige trip aan dit nationale park, want in zo’n klein vliegtuigje met overal rood rotslandschap onder je en donder en bliksem om je heen, ja dan voel je pas echt hoe nederig je bent als persoon op deze wereld.

Monument Valley
Monument Valley

Een gedachte over “Rondvlucht boven de Grand Canyon en Monument Valley

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.